Zondag 19 maart j.l. was in de Antoniuskerk een niet-alledaagse activiteit: een benefietvoorstelling “Stilstaan, delen, vieren”.

Afgaand op slechts vier aanmeldingen via facebook keken de organisatoren toch wel een beetje gespannen uit naar wat de opkomst zou worden.
Nauw dat viel reuze mee. Een geweldig publiek kon genieten van De Maaszengers – onder de bezielende leiding van Jo Hofman – en van hun solisten. Ook lieten Luuk Bockholts op orgel en harpiste Loes van Dijk zich niet onbetuigd. Loes kreeg meteen bij de aftrap iedereen al volledig in de ban van haar prachtige harpspel.

Het thema werd verbeeld door onze musici en verteller. Hans Cuppen bracht mooie liederen en zong samen met Loes van Dijk en De Maaszengers een geweldig Hallelujah.
Verteller Marije van Knippenberg en allen die op de planken stonden, maar ook de stille krachten en “waterdragers” die dit toch maar hebben georganiseerd, zijn erin geslaagd een sfeervol evenement te verzorgen rond het thema van de middag: Voor elkaar, veraf en dichtbij.
Wereldwinkel Venlo had een stand bij het Antoniusconcert. Daar waren we blij mee, want juist de wereldwinkel vervult al jaren een voorbeeldrol in het eerlijk omgaan met elkaar, veraf en dichtbij.
Na het enthousiast meegeklapte “Adieu” van De Maaszengers trok een tevreden publiek huiswaarts na een fijne middag.

Enige reacties op ons concert:

“Wat was het een mooi concert gisteren.”
“Wij hebben echt een fijne middag gehad. Wat een prachtige afwisseling in het programma.
Van ingetogen tot vrolijk.”
“Geweldig mooie zang en harpspel.”
“Genoten!”

 

De kerk heeft door de eeuwen heen oog gehad voor de armen in de samenleving. In deze tijden wordt er vaker een beroep gedaan om hulp en ondersteuning. De kerk probeert door een eigen afdeling Financiële Zorg mensen te helpen met praktische hulp en begeleiding. De parochiefederatie onderstreept het belang van de lokale gemeenschappen die mee helpen de nood van de medemens te verlichten. Hierin kan juist voor de kerk een grote kans liggen.
Deze benefietvoorstelling bracht een bedrag bijeen waarop de organisatoren vooraf niet durfden hopen. Zij zijn dan ook heel tevreden. Dit bedrag komt ten goede aan onze lokale armen.

Het enthousiasme en het succes van deze middag geeft ons goede hoop.

Daarom krijgt het concert zeker weer een vervolg in 2018. Zet het maar vast in uw agenda.